profile
memories
tadakpa
chat

Afiq Lutfi lah !

Powerful Dreams Inspire Powerful Action. When you can taste, smell, and touch your dream, you can enroll the world ^^. Afiq lutfi ;D , AIRCRAFT ENGINEER wanna be :)

  Tuesday, January 22, 2013 ; blog yang semakin sepi


Well, entah kenapa aku lama tak update blog ni, busy mungkin or takut teringat dark memories :D alhamdulillah, sekarang aku dekat MIAT sudah masuk sem 2. Best but a little bit busy, furthermore maybe because i join JPK . hehe. JPK gave me a lot of experience that i never had done before. It will useful someday, maybe :) But i'm so happy what i'm doing right now. Tak sabar nak habes belajar then nak dapatkan license, kerja  pastu pastu buat si dia happy:) hopefully, all my dream will success with flying colors. Amin...

Aircraft Engineer wanna be! :)
in shaa allah :)



0comment(s)

  Friday, June 1, 2012 ; Someday some will ;)


in the future , i wanna make sure my home will be like this :)
0comment(s)

  Saturday, May 26, 2012 ; First time pengalaman di interview :)

lama tak online dan lama tak update blog :) haritu aku ada pegi interview UNIKL-MIAT, hari nak pegi tu punya la ketaq . kira semua time tu la baru nak baca apa apa yg patut utk interview tu -.-
tapi tapa , aku watlek ja . hahaha .
tapi yg best aku sampai awai kot , aku ingt lagi number giliran aku '28' . JYEAH!
so , datang awl mmg tak rugi . klaw lewat , seriously penat tgu kot time nak di interview -.-
time aku p tu , pompuan mmg rare atau payah la nk nmpakk 'student laa' .kalaw sapa p tu mmg jd buruan ramai la -.- err . time tu aku nmpak la 2 orang daripada beratus org .
dalam bnyak2 , aku paling tak puashati dkat IQ test . punya la payah. bg aku laa . dahla 50 questions and they just give us 30 minutes to settle down semua soalan . DAMN! time tu aku kata :P tapi bila dah buat soalan quite easy but memeningkan -.-  tak sempat sempat jawab semua , so , hentam sajaaa :D 
dah hbes jwb dorg bg blek tmpat pendaftaran .timetu kena tunggu giliran utk di interview .time interview tu dorg akanbg partner , aku kena dgn budak MRSM kot -.- hampeh btoi .haha . so , dorg bt cmtu sng dorg nk compare , lg nak dorg nk tgk talent ,language , fluent hampa time speaking. kalaw nk ckp BM bole ,
tapi markah akan kurg ,kalaw 
dorg sporting mmg best . haha , time aku puji MIAT sampai kembang depa uh .time tu ayat mau jaga , silap sikit depa dok pressure takpun tnya soalan pelik2 . habeh interview maka aku pun balik la .
singgah alamanda dulu .shopping sat >.< 
skip. >ngantok<
so, result kluaq 25/5 haritu . alhamdulillah aku dapat :) tapi dapt lain sikit dari aku mintak . aku dapat Diploma in Engineering Technology of Avionics Maintenance .
apa apa pun bersyukur sngt sebab dapat :)
[1] Nak comment click sini

Blogger arvind squishey said:

" Kt interview merela Tanya soalan pasal apa? "

May 8, 2013 at 1:55 AM
1comment(s)